Küpsise-toorjuustutrühvlid

Toorjuustukompvekid, mille valmistamiseks sobivad nii ameeriklaste Oreo-küpsised, põhjanaabrite Domino-küpsised kui ka kohalikud Mesikäpa DOPS-küpsised.


Valmistamine

Purusta küpsised (sh valge kreem!) köögikombainis või tainarulliga tampides peeneks puruks. Lisa toorjuust ning lase köögikombainil töötada nii kaua, et segu oleks väga kreemjas. Tõsta segu külmkappi tahenema. Vormi segust väikesed pallikesed ja aseta need mõneks ajaks külmikusse tagasi tahenema.Sulata šokolaadi vesivanni kohal. Kasta iga trühvel sulašokolaadi sisse, siis tõsta tahenema nt fooliumiga kaetud kandikule või lõikelauale. Soovi korral kaunista (fotol on kasutatud rukkilille õielehti*, mandlilaaste ning kuivatatud jõhvikaid).

Hoia serveerimiseni jahedas. Valmis trühvleid hoia külmikus ja tarbi paari päeva jooksul.

Nipid ja soovitused

Koostisosad

  • 300 g kreemitäidisega šokolaadiküpsiseid
  • 150 g maitsestamata toorjuustu (nt Saare)
  • 100-150 g tumedat šokolaadi

Kaunistuseks: mandlilaaste, rukkilille õielehti, kuivatatud jõhvikaid.

 

Allikas: nami-nami.ee