Manhattani toorjuustukook
Nami-Nami arvates parim toorjuustukoogi retsept :) Kook on kolmekihiline - all on Digestive-küpsistest põhi, siis toorjuustukiht ja hapukoorekate. Kui soovid uhkemat toorjuustukooki, siis tee täidise osa topelt - põhja ja hapukoorekatte kogused jäävad samaks. Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).
Valmistamine
Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus u 30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.Serveeri nt värskete marjadega. Fotol olev kook on küpsetatud 20 cm läbimõõduga vormis (valmis koogi kõrgus on 3,5 cm); lisandiks on maasika-mündisalsa palsamiäädikaga.
Nipid ja soovitused
- Toorjuust peab olema toasoe ja pehme – muidu ei õnnestu täidist ühtlaseks segada!!!
- Kui Sul on suurem vorm, siis siit leiad abi koguste teisendamiseks.
- Artikkel “Nami-Nami parimad toorjuustukoogid“
KOOSTISOSAD
- Põhi: 8 Digestive-küpsist (u 125 g)50 g sulatatud võid.
- Täidis: 400 g kvaliteetset toorjuustu75 g suhkrut, 2 muna, 0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut.
- Kate: 250 g hapukoort, 2 sl suhkrut, 0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut.
Allikas: nami-nami.ee